Трансформирам си рецептата в летен вариант.
За 1 кг. патладжани (или тиквички) се прави средно гъста каша от 3-4 супени лъжици брашно, 1-2 супени лъжици оцет, малко сол и вода. Предварително отцедените и нарязани на тънки шайби или ленти патладжани се потапят в сместа и се пържат на средно силен огън, и в повече мазнина.Пърженето се извършва за 2-3 мин от всяка страна, а ефекта е мнохо хрупкави патладжани, и олио което не пуши.Отгоре пак може да се сложи гъсто кисело мляко с чесън(без майонеза), орехи и кашкавал.А може и без нищо. По този начин пърженето на 1 кг. патладжани ми отне точно 10 мин, а докато бяха топли се изядоха като чипс.
|