emzeperix написа:
MR.LAZY написа:
Точно това казвам, че ми харесва повече с пресни неварени кори.
Мисля, че пресните кори винаги се варят
Горната рецепта е по-скоро изключение .
Италианците си месят тестото за корите за лазаня в момента и задължително ги бланшират.
Макар, че въпросното "бланширане" си е направо варене...
Но ги варят до степен малко преди степента "алденте", т.е., относително недоварени, за да може да не се разварят по време на печенето.
Продават се принципно два вида кори - вече бланширани и дълбоко замразени, и изсушени, точно като макарони или юфка, но на големи листове, нещо което е на практика паста на листове.
Но никак, ама никак не е трудно човек сам да си измеси една шепа тесто за една тавичка лазаня, стига да не го мързи.
На практика, месенето не е по-дълго от варенето на сушените кори.