gotin написа:
:) Благодаря на всички за мненията.
Явно не сте се постарали да разберете какво и защо питам...
Въпросът не е локално-вкусов, а строго принципен. Не ми се иска да го повтарям за n-ти пореден път, след като не искате да го разберете...
Въпросът ни най-малко не е
дали скаридите са вкусни с чесън или не, защото това е въпрос на личен вкус.
Въпросът е
какво ще спечели един изключително специфичен аромат на море, ако бъде туширан с чеснов аромат... но не като нюанс, а
с много силен чеснов аромат.
Аз мога да си ям сутляша с чесън, защото това ми харесва, но дали това правилно от кулинарно-дегустаторско-гурманска гледна точка
е съвършено друго.
Sylt, примерът със синьото сирене е напълно адекватен, защото има два мощни и специфични аромата, които не бива да се бият, защото нито единият, нито другият ще спечели, а крайният резултат със сигурност ще бъде небогоугоден... Меко казано.
Съжалявам, че никой не поиска да разбере истинския смисъл на въпроса ми..
.
След като, например, италианците, французите, тайландците и китайците, доказани гурмани, консумират морски дарове в комбинация с чесън, може би следва че това е "правилно" от кулинарна гледна точка? Това ли искаш да чуеш?
Задаваш си въпроса неправилно. Вкусът на море не бива "туширан" от чесновия, а се създава нов вкус. Морският вкус нито "печели", нито губи от чесъна. Ако следваме твоята логика, не би трябвало да съсипваш строго специфичния и доминиращ вкус на любимото ти шкембе със строго специфичния доминиращ вкус на чесъна. На теория може и да е така, но практиката показва друго. В тоя смисъл казах че примера ти със синьото сирене и чесън не е уместен. Това не е математика. От едното не следва другото.
Да, и престани да повтаряш "силен чеснов аромат". Никой не говори за това.
Трудно ми е в момента да се сетя за комбинация от вкусове, категорично отхвърлени от гурмани, освен риба съчетана със сирене, но морски дарове с чесън със сигурност не е от тях.