Както вече
сте казали по нагоре гювечета стават от това, което има в хладилника, но въпреки всичко аз поне правя 5 различни вида, които са малко или много традиционни за семейството. Едното е гювечето с Патладжани, ето и рецептата:
Гювече с патладжани
Необходими продукти: (давам за една доза,пък вие вече си го нагаждате)
1 печена чушка
1 домат (и с консерва става)
1/2 печен патладжан
дебел резен сирене
резен кашкавал
1 яйце
сол
зехтин
___
опция някъква мръ
фка-колбас,малки кюфтенца,филенца..все едно
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме чушката на парчета,нарязваме домата на кръгчета, патладжана на кубчета.
В намаслено гювече редим - чушка, домат, патладжан (посоляваме, а и имайте предвид, че патладжана е по- вкусен с повече мазнина, не да плува, но и да не е без никаква), мръвка, сирене и кашкавал. Слагаме да се пече, когато е готово (около 15-20 мин. след като е завряло) чукваме яйцето и изключвам фурната. Аз обичам яйцето да е леко рохко, да не е на камък.
Бон Апети!