Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Окт, 2019 2:17 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Яну, 2006 10:37 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
На даляните (мрежите опънати на колове от брега) рибарите правят чорбата с подръчни материали.

-1кг цаца - измива се, леко се осолява и се слага в парче ситна мрежа - например от някакви зеленчуци. Вързва се без да се сбива рибата;
-филе от поне 3 вида едра, морска риба - скумрия, хек,.. общо окло 1кг;
-1 глава лук, нарязан на едро;
-1-2скилиди чесън, счукан;
-1-2 чушки, 2-3 люти такива, 1-2 домата, ако има пресен лук-няколко стръка.

В 2,5 литра вряща посолена вода слагаме мрежата с цацата - ври 15-на минути. Изваждаме я (преди това сме я вързали за тенджерата), отцежда се добре и я слагаме да изстива за рибарските или нашата котка :lol:
Пускаме в тенджерата рибата, която не е цаца и зарзавата и варим още 15-ина минути.
Става страхотно "Рибешко варено"! Силно конкурира шкембе чорбата в световната борба с махмурлука!
Т'ва е оригинала. Оттук нататък можете да си го доработвате - да му добавяте: моркови, кервиз, девесил, лимон, оцет - ваша си работа!


Attachments:
Dalyan.JPG [22.46 KiB]
Downloaded 1 time
 Profile  
 
Сготвено на: 09 Яну, 2006 3:20 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Eeeeeeх, защо не си взех аз един рибар за съпруг навремето... :(


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB