Тази рецепта е на някакъв суперготвач от супер-ресторант, според колежката, която ми я даде. Лесна е и вкусна.
Трябват:
1 лист бутер тесто
пилешко месо - две пушени или сварени бутчета
горчица
пастет
подправки според желанието
Листът бутер тесто се намазва тънко (!!!) с горчица и пастет и върху него се наръсва нарязаното на късчета месо, омесено с подправките - пипери, зелении и т.н. Важното е плънката да е много суха. Завива се цялото нещо на руло и се пече по обичайния за бутер тесто начин - 10 минути на силна фурна 220 градуса, после намалявате и изключвате.
Сега, аз като го правих май прекалих с мазането с горчица и пастет, та в средата рулото остана недопечено. Освен това, в пристъп на гениалност за по-плътно понатиснах хубавичко рулото отвсякъде.
На нас пак си ни хареса, а и аз обичам полусурово тесто
Съветът на колежката беше да разточа малко тестото преди да мажа.
Та така, лесно е. ако ви се получи, кажете!