Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Сеп, 2018 10:01 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Авг, 2008 6:30 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Тесто:
4 яйца
около 1 ч ч захар
1 1/2 ч ч брашно + 1 пак бакпулвер

В тава с диаметър 24 - 26 см се карамелизира захар, като започне да се втърдява карамелът се слага върху него 60 г масло, нарязано на парчета, разнася се равномерно, докато се разтопи. Отгоре се нареждат плодовете от компот кайсии на половинки с разреза надолу. Върху тях се изсипва тестото, направено от горните продукти. Пече се в умерена фурна около 20 мин. Изчаква се да изстине леко и още топло се обръща в подходящ съд. Със супена лъжица се полива със студения сок от компота, смесен с 1 ванилия.

Този сладкиш може да се приготви и с други плодове, може и да са пресни и да не се сиропира.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2008 7:32 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
IPA, това е технологията за приготвяне на френската Тарте Тaтен, но тя се прави с пресни ябълки.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2008 11:23 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Кристи, нали знаеш че топлата вода е открита отдавна. :)

Това е популярна у нас рецепта от байтошово време, когато майките ни се чудеха какво по-разнообразно да приготвят от бедния асортимент по магазините.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2008 2:23 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Направих сладкиша с пресни меки праскови. След като карамелизирах захарта сложих половинките праскови , отгоре маслото и запекох за 10 мин. След това сложих пандишпановото тесто. От сиропиране нямаше нужда, защото прасковите бяха много сочни и си бяха отпуснали достатъчно.Още веднъж благодаря ИПА за идеята.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2008 4:37 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
IPA, вярно е, че за някои рецепти е много трудно да се каже коя е възникнала птрвоначално. Аз лично открих този начин на приготвяне във Франция. Преди това правех доста често плодова пита с праскови.

Миш-маш - браво. Ти бавно, но славно напредваш в сладкарското изкуство.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB