inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:58 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 03 Фев, 2009 3:52 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
5 яйца
2 ч.чаши захар
1 ч. чаша мляко
1 пак. ванилия
3 ч. чаши брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.чаша олио
около 20 г натурално какао

Включете фурната да се затопли на 200°. Намазнете и набрaшнете кексовата форма.
Разбийте яйцата със захарта, прибавете млякото и ванилията.
Като се разтопи захарта, прибавете брашното и бакпулвера. Бъркайте до хомогенизиране на сместта.Прибавете олиото.Бъркайте.
Сложете 3/4 във формата. В останалата четвърт прибавете какаото и бъркайте докато се разтвори. Насипете тази смес на зиг-заг във формата.

Kекса се слага първо в затоплена на 200° фурна за около 10-ина мин. Трябва да започне да се стяга отгоре и леко да се пропука по средата. Когато това стане се намалява фурната на около 170° и се пече около 30ина мин. Докато проверката покаже че е изпечен.

Изважда се веднага върху скара.


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 23 Фев, 2009 11:30 am Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Вчера му се наканих на този кекс и взех, че го забърках. Уж всичко много стриктно спазвах, ама все пак успях да го попрегоря :oops: Иначе стана много вкусен, следващият път ще дебна фурната като ястреб!


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 23 Фев, 2009 8:43 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Куцо пиле написа:
...следващият път ще дебна фурната като ястреб!

Отцепничка! Не ни разваляй хубавата пироманска групичка!


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 24 Фев, 2009 2:33 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Пиле, то крайният резултат на кекса си е въпрос на вкус. Ако попиташ Маца, щеше да ти каже, че е недопечен, може би. :lol: Аз лично обичам кекса много слабо запечен, за да ми е по-сочен вътре. Важното е да бухне хубаво и равномерно при печенето, пък след това - на които, както му харесва. Радвам се, че въпреки, че си го поизпекла, ви е харесал. Аз съм правила всякакви видове кексове, и този е определено най-консумирания в къщи.(А и най-лесно се прави.)


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 24 Фев, 2009 9:42 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Вътре за щастие успя да си остане сочен, но трябва да остъргвам коричката. Е, почти го изядохме вече. Наистина е адски лесен.

Биски, не съм, бе! Време е да си призная, че поради временно умопомрачение реших да пека кекса не във форма с дупка, а в тортена форма. Разбира се, формата пусна тесто, та в момента дъното на фурната ми е приятно глазирано и ми призлява като се замисля какво търкане ме чака :(


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 24 Фев, 2009 5:30 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Пиле, като видиш че формата ти пуска тесто, слагай веднага фолио под нея. Ще си облекчиш живота. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 24 Фев, 2009 6:33 pm Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ипи, видях я, че тече в движение и реших, че просто съм мръднала долната част, та е изтекло само веднъж, докато беше още извън фурната...Срам си е отвсякъде.


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 26 Фев, 2009 2:45 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Пиле, как ще остъргваш, както каза и Кристи, то това му е най-вкусното за мен. А също се сетих, че предишните ми провали при кекста бяха, защото използвах неподходяща за целта тава, форма или каквото е там. Последният го правих във формата на свекървата и стана.


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 26 Фев, 2009 4:33 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Мацо, чист въглен 2 мм имаше, как да не го стържа. :oops: Той и Слав мърмореше да не му го махам, ама чак пък въглени да ядем... Като си изгориш следващия кекс ще ти го пратя да се удоволствате заедно. :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Кекс "Ериета"
Сготвено на: 26 Фев, 2009 5:57 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Куцо пиле написа:
Мацо, чист въглен 2 мм имаше, как да не го стържа. :oops: Той и Слав мърмореше да не му го махам, ама чак пък въглени да ядем... Като си изгориш следващия кекс ще ти го пратя да се удоволствате заедно. :lol:


Става, ще се омажем като коминочистачи.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Yahoo [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB