Ще подкрепя Готин, макар да рискувам предупреждение за разводняване на темата. Зехтинът, ако е 100% студено пресован и нерафиниран (трудно се намира обаче и струва неприлично много) е за предпочитане пред каквато и да е друга мазнина, ако все пак се налага ползването на мазнина за готвене. При непродължителна термична обработка и на по-ниски температури, съставът ме се запазва относително непроменен. Има една друга растителна мазнина, която се счита за единствената безвредна за пържене, но сега не се сещам дали беше палмова или кокосова
Ще проверя специално, защото не съм намирала такава и съответно не съм ползвала (а знам, че палмова имаше и в Била и в Метро, значи едва ли е била палмова
)
Иначе рецептата звучи много приятно и при предварително загрята фурна (докато се бъркат зеленчуците на котлона) ефекта от запечения отгоре кашкавал в открита тавичка във фурната е по-предпочитан у дома (въпреки че микровълновата спестява време и ток!)