Рецепти за рибена чорба бол.Като се почне от вида на рибата и се свърши с техниката на приготвяне.За себе си открих няколко поне за мене нови неща.,които свършиха перфектна работа;
При варенето на рибата освен традиционните зеленчуци за тази цел ,се прибавят и гъби(кладница в моят случай и то истинска а не култивирана, но и тя би свършила работа за аромат).
След прецеждане на бульона и филетиране на рибата направих каротинова запръжка,тоест настъргани на ситно морков и лук запържени със зехтин ,което даде много хубав цвят.
Добавка на 1 домат ,обелен и нарязан на кубчета.
И накрая разредено с малко от бульона царевично брашно за уплътняване вкуса ,гъстотата и пак цвета на чорбата.
Не мога да дам точни пропорции,затова е и в тази тема.
Забравих още една врътка ,малко преди сервиране и малко марината от от кисели краставички.
|