Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:56 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
 Рецепта: Руло
Сготвено на: 14 Мар, 2005 3:20 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Днес направих руло с мармалад от ябълки.

Платка:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. (200 ml) + 1 с.л. брашно
7 с.л. студена вода
1 равна ч.л. бакпулвер
Добавих и 1 ч.л. канела

Тестото се изсипва върху покрита с хартия за печене тава (намазана с олио) и се пече при температура 180 градуса.

От готовата платка внимателно се отлепва хартията и още докато е гореща, се навива във влажна кърпа. След това се намазва с мармалад (бурканче от 200 мл) и отново се навива на стегнато руло.

Ако плънката е бита сметана или крем, в който има масло, трябва да се изчака, докато платката изстине, но тогава има опасносност тя да се залепи за кърпата.

Не поръсих рулото с пудра захар, защото се получи много сладко. Разрязах го още топло, затова краищата му са оръфани. Но пък се получи много вкусно :facelick:.

P.S. Тавата е с размери 32Х36 см


Attachments:
rulo.jpg [32.48 KiB]
Downloaded 324 times


Last edited by biskvitka on 22 Сеп, 2007 5:28 pm Съб, edited 1 time in total.
 Profile  
 
 Рецепта: Руло
Сготвено на: 29 Мар, 2005 1:48 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Авг, 2004 1:55 am Нед
Мнения: 47
Завиждам ти благородно :P , не мога да го направя и не мога :-?


 Profile  
 
 Рецепта: Руло
Сготвено на: 30 Мар, 2005 9:07 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Nefertiti, изобщо не е трудно. Щом аз, гордата притежателка на две леви ръце успях още от втория път, и на теб ще ти се получи. Хватката е да се стегне при навиването.
А пък даже и да не стане на вид, на вкус е невероятно (мъжът ми каза, че това е най-вкусното руло, което е ял през живота си ;))
Продуктите не са много и не са скъпи. По-смело!


 Profile  
 
 Рецепта: Руло
Сготвено на: 22 Сеп, 2007 4:23 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Сеп, 2007 4:18 pm Съб
Мнения: 4
Извинявам се, че връщам толкова стара тема, но я изрових от google.
Та значи рецептата ми се вижда простичка, но наистина ли се слагат само 2 яйца? В други рецепти в нета има по 4-5 яйца на много по-малко брашно? Ще се радвам ако някой може да ми помогне, защото не съм много на "ти" с кулинарните работи. :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Руло
Сготвено на: 22 Сеп, 2007 5:33 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошъл/дошла, kaamos!

Да, яйцата са две и брашното е много (200 мл плюс около 1 с.л. още).
Тъй като не мога да консумирам яйца в големи количества, се старая да подбирам рецепти с по-малко количество такива, а това тесто се оказа много сполучливо, с него правя и платки за някои торти.


 Profile  
 
 Рецепта: Руло
Сготвено на: 23 Сеп, 2007 12:54 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Сеп, 2007 4:18 pm Съб
Мнения: 4
Много ти благодаря, всъщност вчера не дочаках отговор и го направих - на всички вкъщи много им хареса и почти свърши. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB